Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Ohitusleikkaus pallolaajennusta parempi monisuonitautia sairastaville

Ohitusleikkaus pallolaajennusta parempi monisuonitautia sairastaville

Tuoreen tutkimuksen mukaan sydämen ohitusleikkaus on todennäköisesti pallolaajennusta parempi vaihtoehto monisuonitautia sairastaville. Tutkimuksen mukaan paremmuus näkyy alhaisempana kuolleisuutena sekä sydäninfarktien vähentymisenä. Tämä havaitaan riippumatta siitä sairastaako potilas diabetesta vai ei.

Tulosten perusteella neljän vuoden seurannassa kuolleisuus on kolmanneksen alhaisempaa, jos usean suonen sepelvaltimotautia sairastavalle potilaalle tehdään ohitusleikkaus. Uusien sydäninfarktien riski on tällöin noin 40 prosenttia pienempi ja uusintaleikkauksia tarvitaan noin 70 prosenttia harvemmin kuin pallolaajennusta käytettäessä.

Havainnot ovat tukijoiden mielestä riittävän luotettavia, jotta ne kannattaisi huomioida monisuonitautia sairastavien hoidossa. Tutkimus perustui kuuden aikaisemman tutkimuksen meta-analyysiin, ja kattoi 6 000 potilaan seurantatiedot.

Tulokset julkaistiin Jama Internal Medicine -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Jama Internal Medicine 2014;174:223–230)
https://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1783046#Abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje