Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Kahvi auttaa sydäntautien välttämisessä

Kahvi auttaa sydäntautien välttämisessä

Päivittäinen kahvin juominen saattaa tuoreen tutkimuksen mukaan hieman ehkäistä sydän- ja verisuonitauteja. Parhaat hyödyt saadaan tutkimuksen mukaan juomalla runsaat kolme kupillista päivittäin.

Harvardin yliopistossa tehdyn tutkimuksen perusteella 3–4 kupillista päivittäin kahvittelevien riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin on noin 15 prosenttia pienempi kuin samanikäisten, jotka eivät juo lainkaan kahvia. Myös 1–2 kupillista päivittäin juovien sairastumisriski oli pienempi kuin kahvia vierastavien, mutta yhteys ei ole yhtä voimakas.

Kahvin ja etenkin runsaan kahvittelun on pelätty myös lisäävän sydänoireita, mutta tässä tutkimuksessa riskejä ei havaittu edes kuusi kupillista tai enemmän kahvia joka päivä juovilla.

Tulosten perusteella kahvia päivittäin juomalla sydän- ja verisuonitautien riskiään voi mahdollisesti pienentää jonkin verran, mutta sairastumiselta ei välty vain kahvin avulla. Yhdessä muutenkin sydänterveellisten elintapojen kanssa kahvi voi kuitenkin olla yksi sydän- ja verisuonitaudeilta suojaava tekijä.

Tulokset julkaistiin lääketieteellisessä Circulation-lehdessä. Ne perustuvat 36 tutkimuksen ja 1,3 miljoonan potilaan tietoihin.

Uutispalvelu Duodecim
(Circulation 2014;129:643–659)
http://circ.ahajournals.org/content/129/6/643.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje