Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Sydänkohtauksen vaara saattaa suurentua eläkkeellä

Sydänkohtauksen vaara saattaa suurentua eläkkeellä

Tanskalaistutkimuksen mukaan eläkkeelle jääminen voi suurentaa sydänkohtausten vaaraa, vaikka toisinkin voisi luulla.

Tulokset julkaistiin International Journal of Epidemiology –lehdessä, ja ne perustuvat yli 600 000 vuosina 1932–1948 syntyneen tanskalaisen rekisteritietoihin.

Osallistujat olivat 60-vuotiaita tutkimuksen alkaessa eivätkä he sairastaneet sydäntauteja. Kuitenkin seitsemän vuoden seurannan aikana 3 prosenttia heistä sai sydänkohtauksen.

Kun tutkijat selvittivät olivatko osallistujat vielä työelämässä, he havaitsivat sydänkohtaukset noin 10 prosenttia yleisemmiksi niillä, jotka olivat jo jääneet eläkkeelle. Tämä todettiin verrattuna samanikäisiin, mutta yhä työelämässä oleviin.

Tulokset eivät kerro minkä vuoksi eläkkeelle jääneet sairastuivat muita todennäköisemmin, mutta luultavasti taustalla on monia eri syitä. Eläkkeelle jäävät saattavat esimerkiksi muuttaa elintapojaan tai laiminlyödä lääkityksiään eläkkeelle jäätyään.

Uutispalvelu Duodecim
(International Journal of Epidemiology 2014;doi:10.1093/ije/dyt260)
http://ije.oxfordjournals.org/content/early/2014/01/09/ije.dyt260.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje