Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Yhdistelmälääkitys parempi aivohalvausten ehkäisyssä

Yhdistelmälääkitys parempi aivohalvausten ehkäisyssä

Aivohalvausten ehkäiseminen onnistuu todennäköisesti paremmin asetyylisalisyylihapon ja klopidogreelin yhdistelmällä kuin pelkällä asetyylisalisyylihapolla. Itävaltalaistutkimuksen tulos perustuu aikaisempien tutkimusten yhteisanalyysiin.

Tutkimustaan varten tutkijat kävivät läpi 22 tutkimusta, joihin yhteensä oli osallistunut yli 170 000 riskipotilasta. Kun aineistot yhdistettiin, tulokset osoittivat klopidogreelin ja asetyylisalisyylihapon yhdistelmän olevan noin viidenneksen tehokkaampi aivohalvausten ehkäisijä kuin asetyylisalisyylihapon yksistään. Lääkitykset eivät lisänneet aivoverenvuotojen riskiä.

Yhdistelmälääkitys vähensi myös aivohalvausten uusiutumisriskiä potilailla, jotka olivat jo sairastuneet aivoinfarktiin tai verenvuodosta johtuvaan aivohalvaukseen.

Tulostensa perusteella tutkijat pitävät yhdistelmälääkitystä varteenotettavana vaihtoehtona etenkin aivohalvausten uusiutumisen ehkäisyyn.

Tulokset julkaistiin tieteellisessä Stroke-lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Stroke 2014;45:492 - 503)
http://stroke.ahajournals.org/content/45/2/492.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje