Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Magnesium saattaa pienentää riskipotilaiden diabetesriskiä

Magnesium saattaa pienentää riskipotilaiden diabetesriskiä

Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan paljon magnesiumia saavat saattavat välttyä aikuistyypin diabetekselta muita todennäköisemmin. Yhteys koskee lähinnä henkilöitä, joiden sokeri- ja insuliiniaineenvaihdunta on jo hieman heikentynyt.

Diabetes Care -lehdessä julkaistuun tutkimukseen osallistui 2 600 miestä ja naista. Osallistujia seurattiin keskimäärin seitsemän vuoden ajan.

Tulokset osoittivat eniten magnesiumia saavien sairastuvan aikuistyypin diabetekseen noin puolet epätodennäköisemmin kuin osallistujien, jotka saivat vähiten magnesiumia. Tarkemmassa analyysissa tämä havaittiin ainoastaan osallistujilla, joiden sokeri- ja insuliiniaineenvaihdunta olivat testien perusteella heikentyneet.

Jos tulokset varmistuvat lisätutkimuksissa, magnesiumin saannista huolehtiminen voisi vähentää riskipotilaiden diabeteksia. Tässä vaiheessa ei tosin ole varmaa, että tulokset johtuvat vain ja ainoastaan magnesiumista eivätkä esimerkiksi osallistujien ruokavaliosta. Hyviä magnesiumin lähteitä ovat muun muassa täysjyvävilja, kasvikset sekä pähkinät ja kahvi. Näitä sisältävä ruokavalio saattaa muutenkin pienentää diabeteksen vaaraa.

Suomalaissuositusten mukaan miesten tulisi saada magnesiumia 350 mg päivässä ja naisten 280 mg.

Uutispalvelu Duodecim
(Diabetes Care 2014;37:419–427)
http://care.diabetesjournals.org/content/37/2/419.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje