Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Laihtumista voi hieman nopeuttaa lääkkeillä

Laihtumista voi hieman nopeuttaa lääkkeillä

Elintapamuutosten ja laihdutuskuurin vaikutuksia voi jonkin verran tehostaa käyttämällä laihduttamiseen tarkoitettuja lääkkeitä. Laihdutuslääkkeet eivät yksistään riitä, mutta ne voivat yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan tukea muita laihdutuskeinoja.

Tutkimus julkaistiin Yhdysvaltain lääkäriliiton JAMA-lehdessä, ja sen perusteella laihdutuslääkkeet auttavat tiputtamaan noin 3–9 prosenttia painosta vuoden aikana. Tämä havaitaan potilailla, jotka lisäksi noudattavat elintapamuutoksia.

Käytännössä merkittävän, vähintään 5 prosentin painonpudotuksen koki lääkkeestä riippuen 35–70 prosenttia potilaista, minkä lisäksi lääkkeitä käyttäneiden sydänriskitekijät vähenivät enemmän kuin lumeryhmäläisten. Lääkitykset eivät silti vähentäneet varsinaisia sydän- ja verisuonitauteja eikä niistä aiheutuvia kuolemia.

Havainnot perustuvat aikaisempien tutkimusten meta-analyysiin. Tutkimuksissa oli selvitetty orlistaatin, lorkaseriinin sekä fentermiini–topiramaatti-yhdistelmän vaikutuksia.

Uutispalvelu Duodecim
(JAMA 2014;311:74–86)
http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1774038#Abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje