Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Työttömyys suurentaa sydänriskejä

Työttömyys suurentaa sydänriskejä

Keski-iässä työttömäksi joutuvat miehet ovat ruotsalaistutkimuksen mukaan alttiita sairastumaan sepelvaltimotautiin. Työttömyys lisää monien muidenkin pitkäaikaissairauksien vaaraa, aiemmista tutkimuksista tiedetään.

Ruotsalaisten tulokset julkaistiin tieteellisessä Occupational & Environmental Medicine -lehdessä.

Tulosten perusteella työttömyyteen liittyy lähes 50 prosenttia suurempi riski sairastua sepelvaltimotautiin seuraavien kahdeksan vuoden aikana. Tämä havaitaan verrattuna työttömyydeltä välttyneisiin samanikäisiin.

Sepelvaltimotautiin sairastuneilla oli usein sydän- ja verisuonitautien riskitekijöitä, mutta ne selittivät tulokset vain osin. Tutkijat uskovatkin, että työttömien sepelvaltimotautiriski voi olla somaattinen seuraus työttömyyden aiheuttamasta stressistä ja psyykkisestä ahdingosta.

Aiemmissa tutkimuksissa työttömyyden on havaittu lisäävän pitkäaikaissairauksien ja psyykkisten ongelmien riskiä. Myös itsemurhan vaara suurenee työttömyyden myötä.

Uutispalvelu Duodecim
(Occupational & Environmental Medicine 2014;doi:10.1136/oemed-2013-101721)
http://oem.bmj.com/content/early/2014/01/14/oemed-2013-101721.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje