Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Eteisvärinä altistaa myös sydänkohtauksille

Eteisvärinä altistaa myös sydänkohtauksille

Sydänkohtaukset suurentavat eteisvärinä-rytmihäiriön vaaraa, mutta yhteys näyttäisi kulkevan myös toiseen suuntaan. Tuoreen tutkimuksen mukaan eteisvärinää potevat ovat terveisiin verrattuna noin kaksinkertaisessa vaarassa sairastua sydänkohtauksiin.

Tutkimukseen osallistui lähes 24 000 yhdysvaltalaista miestä ja naista. Heitä seurattiin keskimäärin viiden vuoden ajan.

Eteisvärinä lisäsi kaikkien sitä sairastavien sydänkohtausriskiä, mutta riski oli suurin naisilla ja tummaihoisilla osallistujilla. Osallistujien ikä ei vaikuttanut yhteyteen.

Eteisvärinää sairastaa joka kymmenes yli 65-vuotias, mutta sitä potevien eurooppalaisten määrä tulee todennäköisesti kaksinkertaistumaan vuoteen 2060 mennessä. Onkin todennäköistä, että tämän vuoksi myös sydänkohtaukset lisääntyvät. Eteisvärinä altistaa myös aivohalvauksille.

Tutkimus julkaistiin JAMA Internal Medicine -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(JAMA Internal Medicine 2014;174:107–114)
http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1764008#Abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje