Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Kolme kaljaa päivässä aikaistaa muistin heikentymistä

Kolme kaljaa päivässä aikaistaa muistin heikentymistä

Päivittäinen alkoholinkäyttö voi aikaistaa muistin heikkenemistä. Vaikutus havaitaan, kun kulutus nousee yli kolmeen alkoholiannokseen päivässä, tuore tutkimus osoittaa.

Tutkimuksen tulokset julkaistiin arvostetussa Neurology-lehdessä, ja niiden perusteella muisti ja muut kognitiiviset mielentoiminnot heikentyvät jopa kuusi vuotta aikaisemmin miehillä, jotka juovat päivittäin vähintään kolme olutta, drinkkiä tai viinilasillista. Tämä havaitaan verrattuna yhden tai korkeintaan kaksi annosta päivässä juoviin sekä raittiisiin miehiin. Raittiiden ja kohtuukäyttäjien muistissa ei havaittu eroja.

Brittitutkijoiden havainnot ovat mielenkiintoisia, sillä valtaosa alkoholin muistivaikutuksia koskevista tutkimuksista on tarkastellut iäkkäitä potilaita. Nyt julkaistut tulokset antavat tervetullutta lisätietoa keski-ikäisten alkoholinkulutuksen vaikutuksista.

Tutkimuksessa 5 000 miehen ja 2 000 naisen alkoholinkulutus selvitettiin kolmesti kymmenvuotisen seurannan aikana. Kun osallistujat olivat keskimäärin 56-vuotiaita, heille tehtiin myös muistia ja muita kognitiivisia mielentoimintoja kuten päättelykykyä ja tarkkaavaisuutta mittaavia testejä. Osallistujat testattiin kolmesti seurannan aikana.

Uutispalvelu Duodecim
(Neurology 2013;doi:10.1212/WNL.0000000000000063)
http://www.neurology.org/content/early/2014/01/15/WNL.0000000000000063.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje