Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Sikainfluenssaan kuoli arvioitua enemmän

Sikainfluenssaan kuoli arvioitua enemmän

Vuoden 2009 H1N1-influenssaepidemiassa saattoi kuolla huomattavasti enemmän ihmisiä kuin on uskottu, kansainvälinen tutkijaryhmä epäilee. Heidän mukaansa todellinen uhriluku voi olla jopa kymmenen kertaa suurempi kuin WHO on arvioinut.

Plos Medicine -tiedelehdessä nyt julkaistut tulokset perustuvat 60 tutkijan yhteistyöhön 26 eri maassa ja niiden perusteella H1N1-influenssaan ja sen aiheuttamiin hengitysteiden sairauksiin menehtyi ainakin 200 000 ihmistä. Jos mukaan lasketaan myös epidemiaan epäsuorasti liittyvät sydän- ja verisuonitautikuolemat, uhreja saattaa olla jopa 400 000. Suurin osa menehtyneistä oli alle 65-vuotiaita.

Epidemia oli tappavin Keski- ja Etelä-Amerikassa ja etenkin Meksikossa, Argentiinassa ja Brasiliassa. Pienin kuolleisuus havaittiin Uudessa Seelannissa, Australiassa ja suurimmassa osassa Eurooppaa. Havainto on ristiriidassa aiemman arvion kanssa, jonka mukaan kuolleisuus olisi painottunut Afrikkaan ja Kaakkois-Aasiaan.

WHO:n aiemman, laboratoriossa varmistettuihin tapauksiin perustuvan arvion mukaan H1N1-epidemiassa olisi kuollut vain 18 000 ihmistä. Arvio kuitenkin antoi liian ruusuisen kuvan H1N1-epidemian vaikutuksista, koska todellisuudessa vain pieni osa sairastuneista testattiin.

Uutispalvelu Duodecim
(Plos One 2013)
http://www.plosone.org

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje