Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Seksielämä kohenee lihavuusleikkauksen jälkeen

Seksielämä kohenee lihavuusleikkauksen jälkeen

Lihavuusleikkaus voi tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan johtaa seksielämän huomattavaan parantumiseen. Leikkaus saattaa lisäksi parantaa naisten hedelmällisyyttä, tulokset osoittavat.

Tutkimus julkaistiin Jama Surgery -lehdessä, ja siihen osallistui sata sairaalloisen lihavaa naista, jotka lihavuusleikkauksen ansiosta laihtuivat keskimäärin kolmanneksen painostaan.

Leikkauksen jälkeen naiset kokivat seksielämänsä kaikin puolin tyydyttävämmäksi kuin ennen leikkausta, minkä lisäksi heidän hormonitoimintansa elpyi huomattavasti. Hormonimuutokset saattoivat tutkijoiden mukaan paitsi vaikuttaa seksielämään myös parantaa naisten hedelmällisyyttä. Suurimmat muutokset kokivat naiset, jotka olivat kaikista tyytymättömimpiä seksielämäänsä ennen leikkausta.

Lihavuusleikkauksen suotuisat vaikutukset seksielämään ilmenivät vuoden sisällä leikkauksesta ja pysyvät ennallaan ainakin kahden vuoden ajan, joten on mahdollista, että vaikutukset ovat pysyviä. Tämä olisi toivottavaa, sillä yli puolet lihavuusleikkaukseen hakeutuvista naisista kertoo kärsivänsä haluttomuudesta tai muista seksuaalisuuteen liittyvistä ongelmista.

Uutispalvelu Duodecim
(JAMA Surgery 2013;doi:10.1001/jamasurg.2013.5022)
http://archsurg.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1764857#Abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje