Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Kuorsaaminen ennustaa keisarileikkausta

Kuorsaaminen ennustaa keisarileikkausta

Raskauden aikana kuorsaavat naiset saattavat tarvita keisarileikkauksia muita todennäköisemmin. Heille syntyvät lapset ovat myös tavallista useammin pienikokoisia, tuore tutkimus vihjaa.

Tieteellisessä Sleep-lehdessä julkaistut tulokset osoittavat keisarileikkaukset kaksi kertaa yleisemmiksi naisilla, jotka kuorsaavat vähintään kolmena yönä viikossa raskauden aikana. Heille syntyvät lapset ovat myös 60 prosenttia todennäköisemmin pienikokoisia eli huomattavasti pienempiä kuin raskauden kulun perusteella voisi olettaa.

Tulokset koskevat etenkin naisia, jotka kuorsaavat jo ennen raskautta, mutta myös raskauden aikana alkavaan kuorsaamiseen liittyi keisarileikkauksen riski.

Todennäköisesti kuorsaamiseen liitetyt vaikutukset johtuvat obstruktiivisesta uniapneasta ja sen aiheuttamasta yöllisestä hapen saannin heikentymisestä. Kuorsaaminen ja uniapnea kummatkin liittyvät usein lihavuuteen, joka myös voi vaikuttaa yhteyteen. Raskauden aikana kuorsaamaan alkavat naiset ovat myös tavallista alttiimpia verenpaineen kohoamiselle sekä pre-eklampsialle eli raskausmyrkytykselle, aiemmista tutkimuksista tiedetään.

Tutkimukseen osallistui 1 700 vuosina 2007–2010 raskaana ollutta naista, joista 35 prosenttia oli kroonisia kuorsaajia.

Uutispalvelu Duodecim
(Sleep 2013;36:1625–1632)
http://www.journalsleep.org/ViewAbstract.aspx?pid=29169

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje