Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Tour de France ei lyhennä elinikää

Tour de France ei lyhennä elinikää

Huipputasolla urheilevat ovat fyysisesti kovassa kunnossa, mutta intensiiviseen harjoitteluun voi tutkimusten perusteella liittyä myös riskejä. Tuoreen ranskalaistutkimuksen perusteella tämä ei kuitenkaan koske huipulla kilpailevia kestävyyspyöräilijöitä.

Ranskalaisten havainnot perustuvat legendaariseen Tour de France -kestävyyskilpailuun osallistuneiden ranskalaispyöräilijöiden tietoihin vuosilta 1947–2012. Pyöräilijöitä oli kaikkiaan 786 ja heistä joka neljäs oli menehtynyt vuoteen 2012 mennessä.

Kun tutkijat vertasivat kilpailijoita muihin samanikäisiin ranskalaismiehiin, he havaitsivat pyöräilijöiden kuolleisuuden 40 prosenttia alhaisemmaksi seurantavuosien aikana. Yhteys pysyi samana koko seurantajakson ajan ja selittyi pääosin vähäisemmällä syöpä- ja sydäntautikuolleisuudella.

Tutkimuksen luonteesta johtuen tulokset eivät osoita alhaisemman kuolleisuuden johtuvan ainoastaan kestävyyspyöräilystä, mutta todennäköisesti se on merkittävin selitys tuloksille. Tuloksia tulkitessa on myös hyvä muistaa, että vain terveimmät ja hyväkuntoisimmat pääsevät lajinsa huipulle, joten he eivät edusta keskivertoihmisiä.

Tulokset julkaistiin tieteellisessä European Heart Journal -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(European Heart Journal 2013;34:3145–3150)
http://eurheartj.oxfordjournals.org/content/34/40/3145.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje