Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Nukkuminen voi ehkäistä lasten ylipainoa

Nukkuminen voi ehkäistä lasten ylipainoa

Riittävät yöunet voivat tutkijoiden mukaan auttaa lapsia välttämään ylipainoa ja syömään vähemmän. Yöunien pidentäminen voisi myös auttaa ylipainoisia lapsia laihduttamaan.

Yhdysvaltalaistutkijoiden tulokset perustuvat tutkimukseen, jossa 8–11-vuotiaita lapsia pyydettiin nukkumaan normaalipituisia yöunia viikon ajan, minkä jälkeen puolet heistä laitettiin viikoksi nukkumaan lyhyempiä ja puolet pitempiä yöunia. Kolmannella tutkimusviikolla lapset vaihtoivat ryhmiä. Tutkimukseen osallistui 37 lasta, joista kolmannes oli ylipainoisia tai lihavia.

Viikkoina, joina lapset nukkuivat tavallista pitempään, lapset söivät keskimäärin 130 kilokaloria vähemmän päivässä, tulokset osoittivat. Lapset myös hieman laihtuivat ja heidän veressään oli vähemmän nälkähormoni leptiiniä. Tämä havaittiin verrattuna vähäunisiin viikkoihin.

Havainnot pitää varmistaa vielä lisätutkimuksissa, mutta ne viittaavat vahvasti unen merkitykseen lasten painonhallinnassa. Seuraavaksi tutkijat aikovat selvittää voiko lasten yöunien pidentämisestä olla pitkäkestoisempaa apua painonhallintaan

Tulokset julkaistiin Pediatrics-lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Pediatrics 2013;doi:10.1542/peds.2013-1274)
http://pediatrics.aappublications.org/content/early/2013/10/30/peds.2013-1274.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje