Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Tupakoitsijat ajattelevat lopettamista maanantaisin

Tupakoitsijat ajattelevat lopettamista maanantaisin

Tupakoinnin lopettamista miettivät pohtivat tupakkalakkoa etenkin maanantaisin, tuore tutkimus osoittaa. Havaintoa voi mahdollisesti hyödyntää tupakkavieroituksessa.

JAMA Internal Medicine -lehdessä julkaistut tulokset perustuvat hieman epätavalliseen aineistoon, sillä tutkimuksessa haravoitiin Google-hakukoneeseen vuosina 2008–2012 syötettyjä hakusanoja. Tarkastelu rajattiin hakuihin, joissa etsittiin tietoa tupakoinnin lopettamisesta englanniksi, kiinaksi, ranskaksi, venäjäksi, espanjaksi tai portugaliksi.

Tupakoinnin lopettamisesta haettiin tietoa yleensä alkuviikosta ja etenkin maanantaisin, tulokset osoittivat. Maanantaisin hakuja tehtiin noin neljänneksen enemmän kuin muina päivinä. Vähiten hakuja tehtiin perjantaisin ja lauantaisin.

Jos havainnot pitävät paikkansa ja tupakoitsijat todella ajattelevat lopettamista maanantaisin, havaintoa voisi hyödyntää tupakoinnin lopettamiseen kannustavissa valistuskampanjoissa sekä tupakkavieroitusohjelmissa.

Suomalaisista 15–64-vuotiaista miehistä joka viides ja naisista joka seitsemäs tupakoi päivittäin. Työikäisten miesten tupakointi on vähentynyt jo pitkään, mutta naiset tupakoivat edelleen saman verran kuin 1980-luvulla.

Uutispalvelu Duodecim
(JAMA Internal Medicine 2013)
http://archinte.jamanetwork.com/journal.aspx

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje