Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Samat elintavat hyväksi diabeetikoille kuin muillekin

Samat elintavat hyväksi diabeetikoille kuin muillekin

Diabetesta sairastavien elinikää pidentävät samat terveelliset elintavat kuin muidenkin ihmisten, tuore saksalaistutkimus osoittaa. Tulos on tervetullut, sillä tutkijat eivät ole olleet varmoja tarvitsevatko diabeetikot heille erikseen räätälöityjä elintapasuosituksia.

Arvostetussa Diabetologia-lehdessä julkaistu tutkimus osoittaa keskeisten terveellisten elintapojen vaikuttavan diabeetikoiden kuolleisuuteen samalla tavalla kuin diabeteksen suhteen terveiden, mutta diabeetikot hyötyvät niistä enemmän. Etenkin ruokavalion hyödyt ja haitat ovat diabetesta sairastavilla suurempia.

Ruokavalion lisäksi tutkimuksessa tarkasteltiin ylipainon, alkoholin, vyötärölihavuuden, liikunnan ja tupakoinnin kuolleisuusvaikutuksia. Vaikutukset olivat samanlaisia ja samansuuruisia riippumatta siitä sairastiko henkilö diabetesta vai ei.

Tutkimus perustuu suureen EPIC-terveystutkimukseen, josta muodostettiin 6 400 diabetesta sairastavan ja 260 000 verrokin osa-aineisto.

Uutispalvelu Duodecim
(Diabetologia 2013;DOI:10.1007/s00125-013-3074-y)
http://link.springer.com/article/10.1007/s00125-013-3074-y

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje