Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Juusto voi hieman pienentää diabetesriskiä

Juusto voi hieman pienentää diabetesriskiä

Maitotuotteita päivittäin käyttävät saattavat välttyä aikuistyypin diabetekselta hieman muita todennäköisemmin, tuore katsaustutkimus osoittaa. Etenkin juusto ja vähärasvaiset maitotuotteet liittyivät pienempään sairastumisriskiin.

Maidon ja diabeteksen yhteyksiä on tutkittu aiemminkin ja nyt julkaistut tulokset perustuvat näiden tutkimusten yhteisanalyysiin. Laatukriteerit täyttäviä tutkimuksia löytyi lopulta seitsemäntoista.

Tulosten perusteella riski sairastua aikuistyypin diabetekseen saattaa pienentyä, jos maitotuotteita käyttää vähintään 400 grammaa päivittäin. Rasvaisten maitotuotteiden tai jukurttien syöminen ei vaikuttanut diabetesriskiin. Päivittäinen juuston ja vähärasvaisten maitotuotteiden nauttiminen sen sijaan saattoi pienentää riskiä.

Brittitutkijoiden tutkimus ei paljasta mikä tarkalleen maitotuotteissa ehkäisisi diabetesta, mutta todennäköisesti yhteyteen vaikuttavat myös muut elintavat ja ruokavalio.

Tulokset julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(American Journal of Clinical Nutrition 2013;98:1066–1083)
http://ajcn.nutrition.org/content/98/4/1066.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje