Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Turvavyö pienentää raskaana olevien riskejä

Turvavyö pienentää raskaana olevien riskejä

Tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan auto-onnettomuus voi johtaa muun muassa lapsen ennenaikaiseen syntymiseen tai istukan irtoamiseen. Riskit kuitenkin pienentyvät, jos nainen käyttää turvavyötä.

Yhdysvaltalaistutkijoiden tulokset julkaistiin American Journal of Preventive Medicine -lehdessä, ja ne perustuvat lähes 900 000 raskaana olevan naisen rekisteritietoihin.

Tiedot osoittivat auto-onnettomuuksien ja kolarien lisäävän ennenaikaisia synnytyksiä, istukan irtoamisia sekä ennenaikaista lapsiveden tuloa.

Onnettomuudet lisäsivät myös kohtukuolemia, mutta vain kun nainen ei ollut käyttänyt turvavyötä tai onnettomuus sattui autossa, jossa ei ollut turvatyynyjä. Kohtukuoleman riski oli tällöin kolme kertaa suurempi kuin kolareissa, joissa nainen oli käyttänyt turvavyötä.

Uutispalvelu Duodecim
(American Journal of Preventive Medicine 2013;DOI 10.1016/j.amepre.2013.06.018)
http://www.ajpmonline.org/webfiles/images/journals/amepre/AMEPRE_3884-stamped-100813.pdf

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje