Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Testosteronivajauksen sydänvaikutukset todennäköisesti vähäisiä

Testosteronivajauksen sydänvaikutukset todennäköisesti vähäisiä

Alhaiseen testosteronitasoon saattaa miehillä liittyä sydänsairauksien ja niistä johtuvien kuolemien vaara. Tuo vaara on kuitenkin vaatimaton eikä välttämättä johdu vain testosteronista, tuore katsaustutkimus osoittaa.

Katsauksessa tarkasteltiin vuosina 1970–2013 tehtyjä testosteronitutkimuksia, ja niiden perusteella testosteronin vähyyden ja sydän- ja verisuonitautien välillä on jonkinlainen yhteys, mutta tulokset eivät paljasta mistä se johtuu. On esimerkiksi mahdollista, että huono kunto ja terveydentila selittävät sekä testosteronin vähyyden että sydänriskit.

Testosteronin osuutta vastaan puhuu se, ettei pitoisuuksien suurentaminen normaalitasolle pienennä sydän- ja verisuonitautien riskiä. Testosteronihoitoihin ei liity myöskään huomattavia haittoja, mutta nykytiedon valossa testosteronihoitoja ei kannata määrätä iäkkäille miehille ainakaan sydänsairauksien ehkäisyyn.

Tulokset julkaistiin Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism 2013)
http://jcem.endojournals.org/content/early/2013/09/23/jc.2013-1970.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje