Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Kananugeteissa liha jää vähemmistöön

Kananugeteissa liha jää vähemmistöön

Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan pikaruokaloiden kauppaamissa kananugeteissa on niin vähän kananlihaa, että tuotteen nimeä voi pitää harhaanjohtavana. Pääasiassa nugetit sisältävät rasvaa, tulokset osoittavat.

Tutkimuksessaan yhdysvaltalaistutkijat selvittivät kahden eri pikaruokaketjun kananugettien sisällön laboratoriokokeissa. Nugetit ovat leivitettyjä ja uppopaistettuja lihapaloja.

Kokeet osoittivat, ettei kananliha ollut kummankaan kananugetin pääasiallinen ainesosa. Nugetit sisälsivätkin lähinnä rasvaa sekä kanan nahkaa ja pintakudosta, luuta sekä hermo- ja sidekudosta.

Yhdysvaltalaisten tutkimus on pieni, mutta luultavasti kuvaa laajemminkin kananugettien koostumusta. Kananugetit ovat suosittu valmis- ja pikaruoka, joten niiden sisällöllä voi olla huomattava vaikutus monien ruokavalioon ja terveyteen.

Tulokset julkaistiin tieteellisessä American Journal of Medicine -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(American Journal of Medicine 2013;doi:10.1016/j.amjmed.2013.05.005)
http://www.amjmed.com/article/S0002-9343%2813%2900396-3/abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje