Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Lihavuus liitoksissa satunnaisiin migreeneihin

Lihavuus liitoksissa satunnaisiin migreeneihin

Satunnaisista migreeneistä kärsivät ovat selvästi useammin ylipainoisia kuin terveet samanikäiset, tuore yhdysvaltalaistutkimus osoittaa. Migreenien ja lihavuuden yhteys on toki tunnettu tätäkin ennen, mutta havainnot ovat koskeneet kroonista, usein oireilevaa migreeniä.

Yhdysvaltalaisten tulokset julkaistiin arvostetussa Neurology-lehdessä, ja ne perustuvat lähes neljän tuhannen miehen ja naisen kyselytutkimukseen. Vastaajista runsaat tuhat oli lihavia ja kaksi sataa kärsi satunnaisista, alle 14 kertaa kuukaudessa toistuvista migreeneistä.

Tutkijoiden analyysi paljasti lihavien osallistujien potevan satunnaisia migreenejä 80 prosenttia todennäköisemmin kuin normaalipainoisten. Yhteys oli vahva etenkin alle 50-vuotiailla osallistujilla.

Tulokset eivät kerro altistaako lihavuus migreeneille vai lisääkö jonkin kolmas tekijä niiden kummankin riskiä. Yksi mahdollinen selitys voi löytyä myös migreenilääkkeistä, joista osa vaikuttaa painonkehitykseen. Jos lihavuus aiheuttaa migreenejä, laihduttaminen voisi helpottaa monien migreenikkojen oireita, tutkijat kirjoittavat.

Uutispalvelu Duodecim
(Neurology 2013;doi:10.1212/WNL.0b013e3182a824f7)
http://www.neurology.org/content/early/2013/09/11/WNL.0b013e3182a824f7.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje