Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Talouskriisi iskenyt erityisesti mielenterveyspotilaisiin

Talouskriisi iskenyt erityisesti mielenterveyspotilaisiin

Mielenterveyspotilaiden työttömyys on talouskriisin myötä kasvanut huomattavasti nopeammin kuin muun väestön, 27 EU-maata kattava tutkimus osoittaa. Työttömyys on lisääntynyt varsinkin miesten ja vähänkoulutettujen mielenterveyspotilaiden keskuudessa.

Plos One -lehden julkaisemat tulokset osoittavat mielenterveyspotilaiden työttömyysasteen kasvaneen noin kaksi kertaa enemmän kuin muun väestön. Havainnot perustuvat yli 20 000 eurooppalaisen kyselytuloksiin vuosilta 2006 ja 2010.

Vuonna 2006 työttömiä oli noin 7 prosenttia vastanneista, joilla ei ollut mielenterveysongelmia, ja lähes 13 prosenttia mielenterveyden häiriöitä potevista. Vuonna 2010 luvut olivat nousseet 10 prosenttiin ja 18 prosenttiin. Mielenterveysongelmaisten miesten työttömyysaste oli vuonna 2010 lähes 22 prosenttia.

Tutkijat pelkäävät, että talouskriisin myötä mielenterveysongelmat johtavat entistä useampien syrjäytymiseen, joka pahimmassa tapauksessa jää pysyväksi. On myös näyttöä siitä, että laman myötä mielenterveysongelmat ovat lisääntyneet, mikä voi pahentaa ongelmaa entisestään.

Uutispalvelu Duodecim
(Plos One 2013;8:e69792)
http://www.plosone.org/article/info%3Adoi/10.1371/journal.pone.0069792#abstract0

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje