Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Sydämen vajaatoimintaa potevat alttiita syövälle

Sydämen vajaatoimintaa potevat alttiita syövälle

Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan sydämen vajaatoimintaa sairastavat saattavat olla tavallista alttiimpia sairastumaan myös syöpään. Tutkijat toivovat, että lääkärit ottavat tämän huomioon vajaatoimintapotilaidensa pitkäaikaishoidossa.

Journal of the American College of Cardiology -lehden julkaisemat tulokset perustuvat 600 sydämen vajaatoimintaa potevan ja yhtä monen terveen rekisteritietoihin. Tutkimus kattoi vuodet 1979–1990 ja 1991–2002.

Kun tutkijat vertasivat potilaita ja verrokkeja toisiinsa, he havaitsivat sydämen vajaatoimintaa potevien sairastuneen syöpään selvästi todennäköisemmin kuin terveiden verrokkien ja tämä havaittiin kumpanakin tarkastelujaksona.

Tutkijat eivät pystyneet päättelemään mistä vajaatoimintapotilaiden suurempi syöpäriski johtui, mutta he arvelevat sen johtuvan sydäntautihoitojen haittavaikutuksista, stressistä tai mahdollisesti tulehdustilasta, joka usein on sydänsairauksien taustalla. Oli mekanismi mikä tahansa, tutkijat suosittavat, että sydämen vajaatoimintaa sairastavien hoidossa muistettaisiin myös syövän mahdollisuus.

Uutispalvelu Duodecim
(Journal of the American College of Cardiology 2013)
http://content.onlinejacc.org/journal.aspx

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje