Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Verenpaine ja kolesteroli avain sydänriskien puolittamiseen

Verenpaine ja kolesteroli avain sydänriskien puolittamiseen

Perinteiset ja hyvin tunnetut riskitekijät ovat edelleen tärkeitä sydänoireiden ehkäisyssä, tuore yhdysvaltalaistutkimus vahvistaa. Tutkimuksen mukaan ehkä jopa puolet sydän- ja verisuonitaudeista jäisi kehittymättä, jos riskipotilaiden verenpaine ja kolesterolitasot olisivat kunnossa.

Circulation-lehdessä julkaistut tulokset perustuvat 17 000 yhdysvaltalaisen terveystietoihin vuosilta 1988–1994, 1999–2004 ja 2005–2010. Tiedot kerättiin osana suurta terveystutkimusta.

Tulostensa ja aiempien tulosten pohjalta tutkijat uskovat, että riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin ainakin puolittuu, jos korkea verenpaine ja kolesterolitasot saadaan laskemaan. Kuitenkin vain noin kolmannes potilaista saavuttaa tämän tavoitteen.

Verenpaine- ja kolesterolilääkitykset auttaisivat heidän mukaansa etenkin iäkkäitä potilaita sekä diabetesta sairastavia ja sydänsairauksiin jo sairastuneita. Monien tilanne voisi parantua jo käymällä lääkärissä kahdesti vuodessa, tutkijat kirjoittavat.

Uutispalvelu Duodecim
(Circulation 2013)
http://circ.ahajournals.org/

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje