Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Aamiaisen nauttivat välttävät monia terveysriskejä

Aamiaisen nauttivat välttävät monia terveysriskejä

Päivittäinen aamupala saattaa vuosien varrella suojata liikakiloilta sekä monilta muilta terveysriskeiltä, tuore yhdysvaltalaistutkimus osoittaa. Aamupalaan liittyvä suotuisa vaikutus koskee myös ylipainoisia.

Havainnot julkaistiin Diabetes Care -lehdessä, ja niiden perusteella päivittäin aamupalaa syövät välttyvät vyötärölihavuudelta, ylipainolta, diabetekselta, metaboliselta oireyhtymältä sekä verenpainetaudilta todennäköisemmin kuin aamiaista korkeintaan kolmesti viikossa nauttivat.

Aamupalaa nauttivat syövät usein maltillisemmin päivän kuluessa, mikä voi selittää nyt havaitut yhteydet. Iltanapostelua vähentää etenkin proteiinipitoinen aamupala, aiemmista tutkimuksista tiedetään. Nyt julkaistussa tutkimuksessa aamupalan ravitsemuksellinen laatu ei vaikuttanut tuloksiin.

Tutkimus perustuu 3 600 miehen ja naisen terveystietoihin, jotka kerättiin kahdeksantoistavuotisen seurannan aikana. Jokainen osallistuja kävi terveystarkastuksessa tutkimuksen alussa sekä 1–5 kertaa seurannan aikana. Ruokavaliosta ja aamupalatottumuksista kyseltiin vain tutkimuksen alussa, joten on mahdollista, että osa tutkituista muutti ruokailutottumuksiaan seurannan aikana.

Uutispalvelu Duodecim
(Diabetes Care 2013;DOI:10.2337/dc13-0316)
http://care.diabetesjournals.org/content/early/2013/06/03/dc13-0316.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje