Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Masennuksen tehokas hoitaminen antaa lisävuosia iäkkäille potilaille

Masennuksen tehokas hoitaminen antaa lisävuosia iäkkäille potilaille

Masentuneet ja etenkin vakavasta masennuksesta kärsivät iäkkäät kuolevat muita varhemmin, tutkimuksista tiedetään. Kuitenkin monet heistä eläisivät pitempään, jos heidän masennustaan hoidettaisiin nykyistä ponnekkaammin.

Tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan vakavaa masennusta potevien kuolleisuus pysyy tehokkaan hoidon ansiosta samalla tasolla kuin samanikäisten, jotka eivät ole masentuneita.

Verrattuna tavallista hoitoa saaviin masennuspotilaisiin heidän riskinsä kuolla keskimäärin kahdeksanvuotisen seurannan aikana oli noin neljänneksen pienempi.

Yhdysvaltalaisten tulokset osoittavat, että panostamalla iäkkäiden masennuspotilaiden hoitoon monet potilaat paitsi voisivat paremmin myös eläisivät pitempään. Tämä on ensimmäisen tutkimus, jossa tehostetun masennushoidon on osoitettu pienentävän iäkkäiden masennuspotilaiden kuolleisuutta.

Tutkimukseen osallistui 1 200 keskimäärin 71-vuotiasta yhdysvaltalaista, joista 400 sairasti vakavaa masennusta ja 200 lievää masennusta. Kaikki potilaat värvättiin heidän käydessään lääkärin vastaanotolla. Osana tutkimusta vastaanotoilla toimi masennuksen hoitoon perehtynyt asiantuntija, joka auttoi lääkäreitä hoitamaan tehostettuun hoitoon satunnaistettuja. Potilaat saivat tarpeen mukaan masennuslääkkeitä ja terapiaa.

Tulokset julkaistiin British Medical Journalissa.

Uutispalvelu Duodecim
(BMJ 2013;346:f2570)
http://www.bmj.com/content/346/bmj.f2570

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje