Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Taideterapia lievittää syöpäpotilaiden masennusta ja ahdistusta

Taideterapia lievittää syöpäpotilaiden masennusta ja ahdistusta

Erilaiset taideterapiat voivat yhdysvaltalaistutkijoiden mukaan auttaa syöpäpotilaita pärjäämään sairautensa kanssa. Vaikutus ei ole välttämättä pitkäaikainen, mutta silti riittävä, että moni potilas hyötyy taideterapiasta.

Yhdysvaltalaiset selvittivät asiaa yhdistämällä 27 taideterapiatutkimuksen aineistot ja analysoimalla ne uudestaan. Tutkimuksiin oli osallistunut yhteensä 1 600 potilasta.

Tulosten perusteella taideterapia lievitti syöpäpotilaiden kipuja sekä masennus- ja ahdistuneisuusoireita ja paransi heidän elämänlaatuaan laajemminkin. Vaikutukset eivät kuitenkaan olleet suuren suuria, ja ne vähitellen hiipuivat terapian päätyttyä.

Tutkituissa taideterapioissa hyödynnettiin mm. tanssia, draamaa, musiikkia, kirjoittamista sekä näiden erilaisia yhdistelmiä. Tulokset julkaistiin arvostetussa JAMA Internal Medicine -tiedelehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(JAMA Internal Medicine 2013;DOI:10.1001/jamainternmed.2013.836)
http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1687521#Abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje