Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Allergiat lisäävät keuhkoahtaumaa sairastavien oireilua

Allergiat lisäävät keuhkoahtaumaa sairastavien oireilua

Keuhkoahtaumatautia sairastavat saattavat oireilla tavallista enemmän, jos heillä on lisäksi allergioita. Allergioiden hoitaminen ja hillitseminen voisivatkin vähentää monien potilaiden oireilua etenkin siitepölykausina.

Allergioiden on toki tiedetty haittaavan hengitystä ja huonontavan keuhkotoimintaa, mutta niiden vaikutukset keuhkoahtaumapotilaiden oireiluun on jäänyt selvittämättä.

Nyt julkaistut tulokset perustuvat 1 400 keuhkoahtaumapotilaan aineistoon, joka kerättiin osana suurta NHANES III -terveystutkimusta.

Aineisto kattoi 3 000 keuhkoahtaumaa sairastavan tiedot, ja niiden perusteella erilaiset alahengitysteiden oireet sekä keuhkoahtaumatautioireet olivat yleisempiä potilailla, joilla oli allergioita. He myös joutuivat muita useammin lääkärihoitoon oireidensa vuoksi, mikä viittaa pahempiin keuhkoahtaumaoireisiin.

Sama yhteys huomattiin erillisessä, 80 keuhkoahtaumapotilaan analyysissa, jossa allergisten potilaiden havaittiin oireilevan muita potilaita enemmän.

Tuloksista on vaikea päätellä mitkä kaikki tekijät vaikuttivat potilaiden oireiluun, mutta allergioilla todennäköisesti oli huomattava osa niissä. Tämän vuoksi keuhkoahtaumaa potevien kannattaisi huolehtia allergioidensa hoidosta ja mahdollisuuksien mukaan välttää oireet laukaisevia allergeeneja.

Tutkimus julkaistiin American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine 2013)
http://www.atsjournals.org/doi/abs/10.1164/rccm.201211-2103OC

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje