Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Silikonirinnat vaikeuttavat rintasyövän löytämistä - saattavat lisätä rintasyöpäkuolemia

Silikonirinnat vaikeuttavat rintasyövän löytämistä - saattavat lisätä rintasyöpäkuolemia

Silikonirinnoilla saattaa olla ikäviä heijastuksia naisten terveyteen. Tuoreen tutkimuksen mukaan pahimmillaan ne saattavat vaikeuttaa rintasyövän toteamista ja sitä kautta suurentaa riskiä menehtyä rintasyöpään.

Kanadalaistutkijoiden havainnot perustuvat aiempien tutkimusten aineistojen yhteisanalyysiin. Niiden perusteella rintaimplantit ottaneiden naisten rintasyövät todetaan usein vasta, kun ne ovat edenneet pitkälle. Tämä johtuu todennäköisesti rintaimplanttien aiheuttamista ongelmista mammografiassa.

Analysoiduissa tutkimuksissa nousi esiin myös rintaimplanttien ja rintasyöpäkuolleisuuden välinen yhteys. Näiden aineistojen yhteisanalyysin perusteella rintaimplantit ottaneiden naisten ennuste on muita heikompi rintasyöpädiagnoosin jälkeen.

Tutkijat kehottavat tulkitsemaan tuloksiaan varoen, sillä läheskään kaikki analysoidut tutkimukset eivät olleet menetelmällisesti virheettömiä. Tulokset joka tapauksessa viittaavat siihen, että rintaimplantit ottaneiden tai niitä harkitsevien kannattaisi huomioida implantteihin liittyvät mahdolliset riskit ja käydä säännöllisesti mammografiassa.

Tutkimus julkaistiin British Medical Journalissa.

Uutispalvelu Duodecim
(BMJ 2013;346:f2399)
http://www.bmj.com/content/346/bmj.f2399

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje