Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Tupakkalait vähensivät astmakäyntejä Englannissa

Tupakkalait vähensivät astmakäyntejä Englannissa

Astman vuoksi tehdyt sairaalakäynnit vähenivät Englannissa selvästi sen jälkeen, kun maan tupakkalakeja tiukennettiin. Julkisissa paikoissa tupakoinnin kieltänyt laki tuli voimaan vuonna 2007.

Lääketieteellisen Thorax-lehden julkaisema tutkimus osoittaa aikuisten astmakäyntien vähentyneen noin 5 prosenttia lakia seuraavina vuosina. Käytännössä tämä tarkoitti noin 1 900 sairaalakäyntiä vähemmän joka vuosi. Tutkimus kattoi vuodet 2007–2010, ja tuona aikana yhteensä 500 000 aikuista tarvitsi sairaalahoitoa astman takia.

Kehitys havaittiin eri puolilla maata, ja senkin jälkeen, kun astmaoireiden määrässä luonnollisesti tapahtuva vuodenaikavaihtelu ja monet muut seikat huomioitiin analyysissa.

Tulokset viittaavat siihen, että passiivisen tupakoinnin vähentäminen lainsäädännöllä vähentää astmaoireita. Tutkimuksen luonteesta johtuen tuloksiin on kuitenkin voinut vaikuttaa moni muukin seikka, joten tulokset eivät välttämättä selity vain tupakkalailla. Tupakkalakien teho on kuitenkin todettu monissa aikaisemmissa tutkimuksissa ja monissa maissa.

Uutispalvelu Duodecim
(Thorax 2013; doi:10.1136/thoraxjnl-2012-202841)
http://www.thorax.bmj.com/lookup/doi/10.1136/thoraxjnl-2012-202841

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje