Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Vanhuksen aivot voivat piristyä muutaman kuukauden harjoittelulla

Vanhuksen aivot voivat piristyä muutaman kuukauden harjoittelulla

Iäkkäiden mielentoiminnot voivat terävöityä jo kolmen kuukauden harjoittelulla, oli se sitten fyysistä harjoittelua tai aivojumppaa, yhdysvaltalaistutkimus vihjaa.

Kalifornian yliopistossa tehdyn tutkimuksen tarkoitus oli verrata mielentoimintojen harjoittamisen ja fyysisten harjoitusten vaikutuksia iäkkäiden muistiin ja muihin kognitiivisiin kykyihin. Tätä varten tutkijat värväsivät 126 kotonaan asuvaa fyysisesti passiivista iäkästä miestä ja naista, joiden testitulokset viittasivat kognitiivisten mielentoimintojen heikentymiseen.

Kaikki koehenkilöt tekivät aluksi kolmen kuukauden ajan aivoja stimuloivia kotiharjoituksia sekä osallistuivat ohjattuihin liikuntaharjoituksiin kolmesti viikossa. Tämän jälkeen heidät jaettiin neljään ryhmään, joissa harjoituksia yhdisteltiin eri tavoin.

Tulokset yllättivät tutkijat, sillä kognitiiviset mielentoiminnot elpyivät kaikissa tutkimusryhmissä yhtä paljon, vaikka tutkijat olettivat eri harjoitusten johtavan eri tuloksiin.

Havaintojen perusteella vaikuttaakin siltä, että mielentoimintojen kannalta harjoitusten laadun sijaan olennaista oli niiden määrä ja ylipäätään aktiivisuuden lisääntyminen. Tämä pitää kuitenkin varmistaa uusissa tutkimuksissa.

Tulokset julkaistiin JAMA Internal Medicine -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(JAMA Internal Medicine 2013 doi:10.1001/jamainternmed.2013.189)
http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1673747

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje