Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Alkoholi ei pahenna rintasyövän ennustetta

Alkoholi ei pahenna rintasyövän ennustetta

Alkoholi voi hieman suurentaa riskiä sairastua rintasyöpään, mutta rintasyöpään jo sairastuneiden ennustetta se ei heikennä. Kohtuullinen alkoholinkäyttö ei todennäköisesti siis ole rintasyöpäpotilaille sen haitallisempaa kuin muillekaan, yhdysvaltalaistutkimus osoittaa.

Tulokset julkaistiin Journal of Clinical Oncology -lehdessä, ja niiden perusteella alkoholia ennen sairastumistaan käyttävät naiset eivät menehdy rintasyöpään sen useammin kuin muutkaan potilaat. Myöskään diagnoosin jälkeen alkoholi ei liittynyt rintasyöpäkuolleisuuteen.

Kohtuullinen alkoholinkäyttö saattoi jopa hieman pidentää naisten elinikää, sillä noin 3–5 lasillista viikossa liittyi jonkin verran pienempään riskiin menehtyä sydän- ja verisuonitauteihin seurannan aikana. Kohtuullisen alkoholinkäytön sydänhyödyistä on saatu viitteitä monissa muissakin tutkimuksissa.

Tulokset eivät paljasta miksi alkoholi altistaa rintasyövälle, mutta ei pahenna sen ennustetta. Tutkijat pitävät mahdollisena, että alkoholia käyttävät naiset sairastuvat useammin rintasyöpätyyppeihin, jotka reagoivat hyvin hoitoihin. Tästä ei kuitenkaan ole tutkimusnäyttöä.

Uutispalvelu Duodecim
(Journal of Clinical Oncology 2013;doi:10.1200/JCO.2012.46.5765)
http://jco.ascopubs.org/content/early/2013/04/08/JCO.2012.46.5765.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje