Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Proteiini aamiaisella vähentää napostelua illalla

Proteiini aamiaisella vähentää napostelua illalla

Iltaherkuttelusta eroon haluavien kannattaisi kiinnittää huomiota aamupalaansa, yhdysvaltalaistutkijat vihjaavat. Napostelu saattaa vähentyä, jos aamupalalla nauttii runsaasti proteiinia.

Aiemmissa tutkimuksissa kunnon aamiaisen nauttivien on huomattu syövän hallitummin päivän kuluessa ja välttyvän muita todennäköisemmin vyötärölihavuudelta. Aamupalan väliin jättävät ovat puolestaan muita alttiimpia sairastumaan diabetekseen.

Nyt julkaistut tulokset perustuvat kokeeseen, jossa kaksikymmentä ylipainoista 18–20-vuotiasta yhdysvaltalaisnaista joko jättivät aamiaisen väliin, söivät normaalin aamiaisen tai 35 grammaa proteiinia sisältävän aamupalan. Kummassakin aamupalassa oli yhtä paljon energiaa, rasvoja, kuituja ja sokereita.

Kun tutkijat vertasivat ryhmiä toisiinsa, he havaitsivat proteiiniaamiaisia syöneiden pysyvän paremmin kylläisinä, minkä lisäksi magneettikuvauksissa heidän aivoissaan havaittiin vähemmän toimintaa, joka on yhdistetty ruoan haluamiseen. Proteiiniaamupalan syöneet myös vähensivät rasvaisten ja paljon sokeria sisältävien ruokien syömistä illalla.

Samansuuntaisia tuloksia on saatu aiemminkin, mutta tutkimuksen pienen koon vuoksi havainnot pitää varmistaa vielä lisätutkimuksissa. Tutkimus julkaistiin lääketieteellisessä American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(American Journal of Clinical Nutrition 2013;97:677–688)
http://ajcn.nutrition.org/content/97/4/677.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje