Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Tupakointi saattaa hieman suurentaa rintasyöpäriskiä

Tupakointi saattaa hieman suurentaa rintasyöpäriskiä

Tupakointi saattaa suurentaa rintasyövän vaaraa etenkin, jos tupakoinnin on aloittanut jo ennen ensimmäistä raskautta, tuore yhdysvaltalaistutkimus osoittaa. Rintasyövän ja tupakoinnin yhteydestä on saatu viitteitä aiemminkin, mutta tulokset ovat olleet ristiriitaisia.

Nyt julkaistut tulokset viittaavat siihen, että tupakointi voi altistaa rintasyövän kehittymiselle, mutta riski ei ole kovin suuri. Riskiä ei myöskään havaita naisilla, jotka eivät ole koskaan käyttäneet alkoholia, mikä viittaa siihen, että osa yhteydestä voi johtua muusta kuin tupakoinnista.

Yhdysvaltalaisten tulokset perustuvat 73 000 naisen seurantatietoihin, jotka kerättiin osana suurta syöpätutkimusta. Keskimäärin neljätoistavuotisen seurannan aikana 3 700 naista sairastui rintasyöpään. Tupakan ja rintasyövän yhteys havaittiin myös, kun aineistot analysoitiin yhdessä 14 aiemman tutkimuksen aineistojen kanssa.

Tutkimuksen julkaisi tieteellinen Journal of the National Cancer Institute -lehti.

Uutispalvelu Duodecim
(Journal of the National Cancer Institute 2013;doi:10.1093/jnci/djt023)
http://jnci.oxfordjournals.org/content/early/2013/02/26/jnci.djt023.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje