Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Venäjä ottaa kovan linjan tupakkaa vastaan

Venäjä ottaa kovan linjan tupakkaa vastaan

Venäjällä tulee tänä vuonna voimaan tiukka tupakkalaki, joka kieltää tupakoinnin julkisissa tiloissa sekä rajoittaa tupakan mainostamista ja myyntiä. Laki tulee voimaan kesäkuussa.

Uusi laki kieltää tupakoinnin työpaikoilla sekä mm. asuintalojen rapuissa ja ovien edessä, juna- ja metroasemien edessä, uimarannoilla, urheilutapahtumissa ja leikkipuistoissa. Ensi vuodesta alkaen tupakkakielto laajenee muun muassa ravintoloihin ja baareihin sekä kaikkiin kauppoihin.

Tupakkayhtiöt joutuvat myös lopettamaan tupakkamainonnan sekä julkisten tapahtumien sponsoroinnin. Lisäksi tupakkatuotteita ei saa enää pitää näkyvillä kaupoissa ja sähkötupakan myynti kielletään kokonaan.

Tupakka on Venäjällä erittäin suuri kansanterveydellinen ongelma, sillä jopa 60 prosenttia venäläismiehistä ja 22 prosenttia naisista tupakoi. Tupakoinnin rajoituksilla viranomaiset haluavat saada venäläisten eliniänodotteen jälleen kasvuun. Tupakkalakeja on Venäjällä pyritty tiukentamaan jo pitkään, mutta mm. tupakkayhtiöiden painostuksen vuoksi toimet ovat lykkääntyneet.

Tutkimusten mukaan tupakkalait ovat hinnankorotusten lisäksi tehokkaimpia keinoja vähentää tupakointia. Asiasta uutisoi British Medical Journal.

Uutispalvelu Duodecim
(BMJ 2013;346:f1418)
http://www.bmj.com/content/346/bmj.f1418

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje