Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Liikunta vähentää myös diabeetikoiden särkyjä

Liikunta vähentää myös diabeetikoiden särkyjä

Aikuistyypin diabetesta sairastavat voivat hillitä sairauttaan harrastamalla liikuntaa, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan liikunnasta on heille muutakin hyötyä.

Diabetes Care -lehdessä julkaistut tulokset viittaavat siihen, että liikunnan avulla potilaat voivat lievittää särkyjä ja kipuja, jotka saattavat liittyä diabetekseen. Kivut vähenevät etenkin voimaharjoittelulla, tulokset osoittavat.

Aerobinen liikunta kuten kävely ja pyöräily myös parantavat fyysistä toimintakykyä varsinkin, jos sen lisäksi harjoittaa lihaksiaan esimerkiksi punttisalilla. Monipuolinen lihasten ja kestävyyden harjoittaminen myös antoi potilaille elinvoimaisuutta ja energiaa.

Aiemmissa tutkimuksissa liikunnan on osoitettu parantavan diabeetikoiden sokeriaineenvaihduntaa ja suovan muita terveyshyötyjä. Tämän vuoksi liikunnan tulisikin kuulua jokaisen diabeetikon hoitoon.

Tutkimukseen osallistui 170 aikuistyypin diabetesta sairastavaa, jotka yhdeksän kuukauden ajan osallistuivat ohjattuun aerobiseen liikuntaan, voimaharjoitteluun tai niiden yhdistelmään.

Uutispalvelu Duodecim
(Diabetes Care 2013;doi:10.2337/dc12-1153)
http://care.diabetesjournals.org/content/early/2013/02/14/dc12-1153.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje