Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Hölkkä pidentää ikää

Hölkkä pidentää ikää

Hölkkäävät miehet ja naiset voivat harrastuksensa ansiosta elää muutaman vuoden pitemmän ja todennäköisesti myös terveemmän elämän. Tanskalaistutkijoiden havainto kuulostaa itsestään selvältä, mutta hölkkäämisen on myös pelätty lisäävän rasituksesta johtuvia sydänperäisiä kuolemia.

Tutkijat vertasivat hölkkääjien ja hölkkäämättömien kuolleisuutta 35 vuoden ajalta, ja havaitsivat säännöllisesti hölkkäävien kuolleisuuden noin puolet vähäisemmäksi. Tämän perusteella tutkijat laskivat hölkkääjien elävän keskimäärin kuusi vuotta muita pitempään.

Havainnot perustuvat suureen sydänterveystutkimukseen, johon osallistui 18 000 tutkimuksen alkaessa 20–98-vuotiasta tanskalaista. Heistä 1 900 hölkkäsi säännöllisesti. Noin 35 vuoden seurannan aikana kuoli 120 hölkkääjää ja runsaat 10 000 ei-hölkkääjää.

Tulokset julkaistiin American Journal of Epidemiology -lehdessä. Todennäköisesti osa hölkkäämiseen liitetystä hyödystä selittyy muilla terveellisillä elintavoilla.

Uutispalvelu Duodecim
(American Journal of Epidemiology 2013;doi:10.1093/aje/kws301)
http://aje.oxfordjournals.org/content/early/2013/02/27/aje.kws301.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje