Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Ylipaino ei ole vaarallista iäkkäille

Ylipaino ei ole vaarallista iäkkäille

Tutkijat ovat saaneet lisää todisteita ylipainon haitattomuudesta yli 70-vuotiaille. Havainnot tukevat jo mittavaa tutkimusnäyttöä, jonka mukaan nuorempien ikäluokkien painoindeksirajat eivät välttämättä kerro vanhusten terveysriskeistä.

Heidän tuloksensa osoittavat ylipainoisten 70–95-vuotiaiden elävän pitempään kuin normaali- tai alipainoisten, eikä huomattavampikaan lihavuus lyhennä elämää tässä ikäluokassa ellei ihmisellä ole sairautta, jota ylipaino erityisesti pahentaa.

Olennaiseksi osoittautui painon pysyminen tasaisena, sillä riski menehtyä seurannan aikana suureni huomattavasti sekä painon pudotessa että kasvaessa. Huomattavat painon muutokset ovat usein merkki terveysongelmista, jotka myös lyhentävät elinikää.

Yhdessä aikaisempien tutkimusten kanssa tulokset viittaavat siihen, että vanhusten elämän kannalta painoindeksiä tärkeämpiä ovat painon muutokset. Tulokset julkaistiin Journal of the American Geriatrics Society -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Journal of the American Geriatrics Society 2013 DOI: 10.1111/jgs.12158)
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jgs.12158/abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje