Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla ACE-lääkkeet lievittävät alaraajojen valtimotaudin jalkakipuja

ACE-lääkkeet lievittävät alaraajojen valtimotaudin jalkakipuja

Verenpainetta alentavat ACE-lääkkeet voivat australialaistutkimuksen mukaan vähentää alaraajojen valtimotautia potevien jalkakipuja ja parantaa potilaiden kävelykykyä. Alaraajojen valtimotautiin kuuluu usein jalkakipuja, jotka iskevät etenkin kävellessä.

JAMA-lehdessä julkaistut tulokset perustuvat satunnaistettuun ja lumekontrolloituun kokeeseen, jossa 212 potilasta sai 24 viikon ajan päivittäin 10 mg ACE-lääkkeisiin lukeutuvaa ramipriiliä tai lumelääkettä.

Kun tutkijat vertasivat potilaita tutkimuksen päätteeksi, ACE-lääkkeitä saaneiden kävelykyky oli parantunut ja kivut vähentyneet selvästi enemmän kuin lumeryhmäläisten. Kävelytesteissä tämä näkyi maksimaalisen kävelymatkan pidentymisellä keskimäärin neljällä minuutilla. Kävelykivut myös alkoivat keskimäärin runsaan minuutin myöhemmin kuin ennen lääkitystä, testit osoittivat.

ACE-lääkkeisiin on aiemminkin yhdistetty samankaltainen vaikutus, mutta vain yhdessä pienessä tutkimuksessa. Jos vaikutukset todetaan vielä lisätutkimuksissa, voisivat ACE-lääkitykset auttaa monien alaraajojen valtimotautia potevien elämää.

Uutispalvelu Duodecim
(JAMA 2013;309:453-460)
http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1568251#Abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje