Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Kevyet keinot helpottavat vähän vakavampaakin masennusta

Kevyet keinot helpottavat vähän vakavampaakin masennusta

Erilaiset masennuksen lievittämiseen tarkoitetut nettisivustot ja opaskirjat saattavat brittitutkijoiden mukaan auttaa, vaikka masennusoireet olisivat pahoja. Havainto on mielenkiintoinen, sillä tähän asti näiden kevyiden masennushoitojen sopivuus on todettu lähinnä lievää masennusta potevilla.

British Medical Journalissa julkaistut tulokset osoittavat, että hoitojakson alussa pahiten masentuneet potilaat saattavat jopa saada kevythoidoista suuremman hyödyn kuin lievemmin masentuneet.

Kaikkiaan hoitojen teho jää pieneksi, mutta kevythoidot ovat paikallaan ensimmäisenä apuna, jonka jälkeen lisää hoitoa tarvitsevat ohjataan esimerkiksi terapiaan. Kevyet, potilaan omalla ajalla ja itsenäisesti tekemät hoito-ohjelmat voivat myös auttaa potilaita, jotka ovat jo saaneet lähetteen terapiaan, mutta joutuvat odottamaan siihen pääsyä.

Tulokset perustuvat 16 tutkimuksen aineistojen yhteisanalyysiin. Yhteensä tutkimuksiin oli osallistunut 2 500 potilasta.

Uutispalvelu Duodecim
(BMJ 2013;346:f540)
http://www.bmj.com/content/346/bmj.f540

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje