Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Alkoholistin masennus usein viinan syytä

Alkoholistin masennus usein viinan syytä

Masennus on yleinen vaiva alkoholin suurkuluttajilla, mutta monien masennusoireet voisivat poistua, jos he vähentäisivät juomista. Tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan ehkä jopa kolmannes alkoholiriippuvaisten masennuksista liittyy juomiseen.

Alkoholin suurkulutukseen on tätä ennenkin yhdistetty masennusjaksoja, mutta yhdysvaltalaisten tulokset ovat hyvä muistutus niiden yleisyydestä. Lääkärit eivät myöskään aina osaa epäillä alkoholia, kun selvittävät potilaansa masennuksen syitä.

Tulokset perustuvat pitkään tutkimukseen, jossa 400 tutkimuksen alkaessa 18-vuotiasta miestä seurattiin kolmen vuosikymmenen ajan. Puolet miehistä oli suuressa alkoholiriippuvaisuuden vaarassa, koska heidän isänsä olivat alkoholisteja.

Alkoholisti-isien pojista 40 prosentista tuli alkoholiriippuvaisia seurannan aikana, ja heistä lähes 20 prosenttia koki vähintään yhden vakavan masennusjakson. Alkoholistimiesten masennusjaksoista noin kolmannes sattui rankkojen juomakausien aikana.

Tutkijat eivät löytäneet todisteita siitä, että masennus olisi edeltänyt alkoholismia, joten on hyvin epätodennäköistä, että miehet olisivat vain lääkinneet masennusoireita alkoholilla. Tutkijat myös uskovat, että moni masennusjakso olisi jäänyt syntymättä ilman juomista. On silti muistettava, etteivät kaikki alkoholiongelmaisten masennukset johdu alkoholista.

Tulokset julkaistiin tieteellisessä Journal of Studies on Alcohol and Drugs -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Journal of Studies on Alcohol and Drugs 2013;74:271)
http://www.jsad.com/

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje