Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Työstressi tuskin syöpäriski

Työstressi tuskin syöpäriski

Työperäinen stressi voi altistaa sydän- ja verisuonitaudeille, mutta syöpien vaaraa se ei suurenna, tuore tutkimus osoittaa. On silti mahdollista, että laajemmin määriteltynä stressi on myös syöpäriski.

British Medical Journalin julkaisema tutkimus perustuu lähes 120 000 miehen ja naisen terveystietoihin, jotka oli kerätty osana kahtatoista eri tutkimusta kuudessa eri Euroopan maassa.

Analyysissa ei löytynyt yhteyttä työstressin ja syöpien väliltä senkään jälkeen, kun tutkijat huomioivat monia tuloksiin mahdollisesti vaikuttavia sekoittavia tekijöitä. Yksittäisistä syövistä ainakaan rintasyövät, perä- ja paksusuolisyövät tai keuhko- tai eturauhassyövät eivät liittyneet työstressiin.

Vaikka työperäinen stressi ei näiden tulosten perusteella altista syöpien kehittymiselle, työstressi on monella muulla tapaa haitallista. Aiemmissa tutkimuksissa se on yhdistetty muun muassa moniin sydän- ja verisuonitautien riskitekijöihin sekä diabetekseen.

Uutispalvelu Duodecim
(BMJ 2013;346:f165)
http://www.bmj.com/content/346/bmj.f165

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje