Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Probiootit saattavat ehkäistä lasten atopiaa

Probiootit saattavat ehkäistä lasten atopiaa

Tuoreen tutkimuksen mukaan probiootit ja tietyt rasvahapot voivat auttaa ehkäisemään lasten atooppista ihottumaa. Erityisesti Lactobacillus rhamnosus -bakteerit vaikuttavat lupaavilta.

Archives of Dermatology -lehden julkaisemat tulokset perustuvat 21 atopiatutkimuksen aineistoihin, jotka koostuivat yhteensä 6 900 lapsen ja äidin tiedoista. Osassa tutkimuksista valmisteita annettiin äideille ja osassa lapsille.

Kun tutkimusten aineistot yhdistettiin ja analysoitiin uudelleen, probioottivalmisteet annettuna äidille tai lapselle vähensivät lasten atooppista ihottumaa. Myös suoliston suotuisaa bakteerikasvustoa tukevat prebiootit pienensivät atopian todennäköisyyttä.

Rasvahappovalmisteista linoleenirasvahappo lievensi atopiaa, ja mustaherukan siemenistä puristetut öljyvalmisteet ehkäisivät myös atooppisen ihottuman kehittymistä. Mustaherukan siemenöljyssä on linoleenirasvahapon lisäksi terveellisiä omega-3-rasvahappoja.

Yhteisanalyysin perusteella on vaikea päätellä miten suuri valmisteisiin liittyvä ehkäisyteho on käytännössä, tai mistä mahdolliset vaikutukset johtuvat. Joka tapauksessa tulokset viittaavat siihen, että ainakin joillain äideillä ja lapsilla probiootit, prebiootit ja rasvahappovalmisteet pienentävät atooppisen ihottuman riskiä.

Uutispalvelu Duodecim
(Archives of Dermatology 2012;DOI:10.1001/jamadermatol.2013.1495)
http://archderm.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1485346#Abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje