Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Monivitamiinipillerit eivät lykkää tai aikaista kuolemaa

Monivitamiinipillerit eivät lykkää tai aikaista kuolemaa

Monivitamiinivalmisteita syövät eivät elä sen pidempää kuin muutkaan, mutta eivät myöskään kuole muita aikaisemmin, tuore tutkimus osoittaa. Havainto on tervetullut, sillä joissain tutkimuksissa monivitamiinipillereiden on epäilty lisäävän kuolleisuutta.

Nyt julkaistut tulokset perustuvat 21 vitamiinitutkimuksen aineistoihin, jotka koostuvat yhteensä 91 000 potilaan tiedoista. Tutkimusten aikana menehtyi hieman alle 9 000 osallistujaa.

Aineistojen yhteisanalyysissä monivitamiini- ja kivennäisainevalmisteiden käyttö ei liittynyt kokonaiskuolleisuuteen eikä erikseen sydäntaudeista tai syövästä johtuviin kuolemiin. Näin ollen valmisteet eivät pidennä tai lyhennä elinikää, tutkijat kirjoittavat.

Tutkimukseen osallistuneet olivat keskimäärin 62-vuotiaita. Vitamiinilisiä syövät käyttivät niitä keskimäärin noin neljän vuoden ajan.

Tulokset julkaistiin tieteellisessä American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(American Journal of Clinical Nutrition 2012;doi:10.3945/ajcn.112.049304)
http://ajcn.nutrition.org/content/early/2012/12/18/ajcn.112.049304.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje