Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Perheateria saa lapset syömään vihanneksia ja hedelmiä

Perheateria saa lapset syömään vihanneksia ja hedelmiä

Perheen yhteiset ateriahetket kannustavat lapsia syömään vihanneksia ja hedelmiä, vaikka yhteisaterioita olisi vain kerran tai kaksi viikossa, brittitutkimus osoittaa. Näin ollen yksikin yhteisateria viikossa voi parantaa lasten ravitsemusta.

Brittien tulosten perusteella joka päivä perheensä kanssa yhdessä aterioivat lapset söivät keskimäärin 125 grammaa enemmän vihanneksia ja hedelmiä kuin lapset, joiden perheissä ei syöty lainkaan yhteisaterioita. Perheateria kerran tai kahdesti viikossa näkyi 95 grammaa runsaampana hedelmien ja vihannesten syömisenä.

Havainto selittynee yhteisten aterioiden lisäksi vanhempien ruokailutottumuksilla. Lapset söivät enemmän vihanneksia ja hedelmiä, jos heidän vanhempansa söivät niitä. Yhteisillä aterioilla nämä ruokatottumukset myös välittyvät lapsille.

Brittien tutkimus perustuu 2 400 peruskoululaisen ruokavalioarvioihin. Tulokset julkaistiin Journal of Epidemiology & Community Health -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Journal of Epidemiology & Community Health 2012)
http://jech.bmj.com/

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje