Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Selkäleikkaukset turvallisia Suomessa

Selkäleikkaukset turvallisia Suomessa

Tuoreen selvityksen mukaan selkäleikkauksiin liittyvä kuolleisuus on Suomessa kansainvälisesti erittäin alhaisella tasolla. Suomi on muissakin leikkaushoidoissa Euroopan parhaimmistoa, kun mittarina käytetään potilaiden kuolleisuutta. Tiedot perustuvat Terveyden ja Hyvinvoinnin laitoksen analyysiin.

Ensi vuonna virallisesti julkaistava raportti osoittaa, että vuosina 1997–2010 Suomessa tehtyjen yli 60 000 selkäleikkauksen jälkeen vain 400 potilasta eli 0,66 prosenttia leikatuista kuoli leikkausta seuraavan vuoden aikana. Kuolleisuus oli vähäistä verrattuna muuhun kirurgiaan.

Tiedot perustuvat lannerankakirurgian PERFECT-tietokantaan, joka sisältää tiedot lähes 77 000 sairaalajaksosta ja 66 000 potilaasta vuosilta 1997–2010. Tietokanta on ainutlaatuinen, ja sen ansiosta selkäkirurgian vaikutuksista tiedetään enemmän kuin muista kirurgian aloista.

Euroopan maissa keskimäärin kolme leikkauspotilasta sadasta menehtyy sairaalahoidon aikana. Tieto koskee ei-kiireellisiä nukutusta vaativia leikkauksia. Kun kaikkia leikkauksia tarkastellaan yhdessä, Suomessa keskimäärin kaksi potilasta sadasta menehtyy leikkausta seuraavien kahden kuukauden aikana.

Uutispalvelu Duodecim
(Terveyden ja hyvinvoinnin laitos: OPTIMI 4/2012)
http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/organisaatio/rakenne/yksikot/terveys_ja_sosiaalitalous/optimi/2012/selkakirurgia

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje