Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Tupakointi saattaa pahentaa krapulaa

Tupakointi saattaa pahentaa krapulaa

Krapula on yleensä sitä pahempi mitä enemmän juo, mutta krapulaa voi pahentaa myös tupakointi, yhdysvaltalaistutkijat ovat havainneet. Tutkijat tekivät havaintonsa kyselemällä tupakointi- ja juomatottumuksista runsaalta sadalta opiskelijalta.

Kun opiskelijoilta kyseltiin heidän kärsimistään krapuloista, tutkijat huomasivat tupakoivien saaneen humalajuomisesta krapulan todennäköisemmin ja kokeneen sen pahemmaksi kuin savuttomat riippumatta siitä, kuinka paljon he olivat juoneet edellisenä päivänä. Krapulat myös pahentuivat mitä enemmän henkilö oli tupakoinut juodessaan.

Tulokset eivät paljasta miten tupakointi mahdollisesti pahentaa krapulaa. On kuitenkin mahdollista, että humalassa tupakoivat polttavat tavallista enemmän, mikä voi aiheuttaa huonon olon riippumatta alkoholista. Tällöin tupakointi ei varsinaisesti pahentaisi krapulaa, vaan aiheuttaisi omat oireensa krapulan lisäksi. Jos tupakoinnin krapulavaikutuksista halutaan varmuus, asiaa onkin tutkittava lisää suuremmissa ja pitemmissä tutkimuksissa. Tässä tutkimuksessa yhteyttä tutkittiin vain kahdeksan päivän ajan.

Tutkimus julkaistiin yhdysvaltalaisessa Journal of Studies on Alcohol and Drugs -tiedelehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Journal of Studies on Alcohol and Drugs 2012)
http://www.jsad.com/

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje