Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Moni epilepsiaa sairastava masentuu

Moni epilepsiaa sairastava masentuu

Epilepsiaa sairastavat ovat muuta väestöä alttiimpia sairastumaan myös masennukseen, tuore kanadalaistutkimus osoittaa. Vastaavanlainen masennusriski liittyy myös muihin vaikeisiin sairauksiin.

Kanadalaiset selvittivät epilepsian ja masennuksen yhteyttä analysoimalla uudelleen 14 aikaisemman tutkimuksen aineistot, jotka yhteensä koostuivat yli 1,2 miljoonan epilepsiaa sairastavan ja terveen verrokin tiedoista.

Tutkimusten arviot vaihtelivat, mutta ne kaikki viittasivat epilepsiapotilaiden masennusriskin olevan selvästi suurempi kuin terveiden. Osassa tutkimuksista epilepsiaa sairastavista joka neljännes poti masennusta. Lopuissa potilaiden masennusriski havaittiin noin kaksin- tai kolminkertaiseksi verrattuna terveisiin samanikäisiin.

Tulokset julkaistiin tieteellisessä Neurology-lehdessä.

Epilepsia on aivojen sähköisen toiminnan häiriötila, jonka voivat aiheuttaa erilaiset synnynnäiset ja muut tekijät. Se aiheuttaa muun muassa tajuttomuuskohtauksia, mutta myös osittaista tajunnan hämärtymistä. Epilepsiaan sairastuu noin 4–5 prosenttia väestöstä.

Uutispalvelu Duodecim
(Neurology 2012;doi:10.1212/WNL.0b013e31827b1ae0)
www.neurology.org/content/early/2012/11/21/WNL.0b013e31827b1ae0.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje