Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Verenpainelääkitys lisää iäkkäiden luumurtumariskiä

Verenpainelääkitys lisää iäkkäiden luumurtumariskiä

Verenpainelääkityksen aloittaminen voi suurentaa iäkkäiden potilaiden lonkkamurtumariskiä lääkityksen alkuaikoina. Tutkijoiden havainto on uskottava, sillä verenpainelääkitykset on liitetty myös kaatumisten lisääntymiseen. Kaatuminen on yleisin lonkkamurtumien aiheuttaja.

Tutkimuksessa seuratuista yli 300 000 potilaasta 1 500 mursi lonkkansa 45 päivän sisällä verenpainelääkityksen aloittamisesta. Näin ollen heidän murtumariskinsä oli noin 40 prosenttia suurempi lääkityksen alussa kuin vuosi aikaisemmin tai vuosi myöhemmin.

Havainnon tehneet tutkijat toivovat, että lääkärit huomioisivat tulokset määrätessään verenpainelääkkeitä kotona asuville iäkkäille potilaille. Vaikutus saattaa johtua verenpaineen laskua seuraavasta tasapainon häiriintymisestä ja sen aiheuttamista kaatumisista.

Tulokset julkaistiin Archives of Internal Medicine -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Archives of Internal Medicine 2012;doi:10.1001/2013.jamainternmed.469)
http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1392493

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje