Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Liikunta auttaa pysymään onnellisena

Liikunta auttaa pysymään onnellisena

Jos kanadalaistutkijoita on uskominen, avain onnelliseen elämään saattaa piillä säännöllisessä liikunnassa. Myös liikuntaharrastuksen aloittaminen voi lisätä onnen tunteita, tutkijat havaitsivat.

Kanadalaisten tutkimus ei ole ensimmäinen, jossa onnellisuus ja liikunta on yhdistetty toisiinsa, mutta heidän tuloksensa viittaavat yhteyden säilyvän pitempään kuin aiemmat tutkimukset.

Tutkimustulokset perustuvat vuosien 1994–2009 välillä kerättyyn aineistoon. Tutkimukseen osallistuneilta kyseltiin liikunnasta ja onnellisuudesta kaikkiaan kahdeksaan otteeseen.

Tulokset osoittivat vapaa-ajallaan liikuntaa harrastavien tulevan onnettomiksi selvästi epätodennäköisemmin kuin liikuntaa vierastavien. Tämä havaittiin 2–4 vuoden seurantajaksona. Vastaavasti osallistujat, jotka kertoivat olevansa fyysisesti passiivisia kahtena peräkkäisenä tarkastelujaksona, kokivat itsensä onnettomiksi kaksi kertaa todennäköisemmin kuin liikuntaa harrastavat.

Myös liikuntaharrastuksen aloittaminen lisäsi onnen tunteita verrattuna vapaa-aikansa muuhun käyttäviin. Liikuntaharrastusten lopettaminen puolestaan lisäsi onnettomuuden tunteita seuraavien kahden vuoden aikana.

Fyysinen aktiivisuus ja passiivisuus kuvastavat laajasti ihmisten elämäntilanteita ja niissä tapahtuvia muutoksia, jotka vaikuttavat myös onnellisuuteen. Onkin siis todennäköistä, että liikunnan lisäksi monet muutkin seikat selittävät kanadalaisten havaintoja.

Tutkimus julkaistiin tieteellisessä American Journal of Epidemiology -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(American Journal of Epidemiology 2012;DOI:10.1093/aje/kws199)
http://aje.oxfordjournals.org/content/early/2012/11/20/aje.kws199.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje